Çatı Yapımı - Çatı Tadilat ve Onarım
Çatı demek binanın en fazla hasar gören ve en çok bakıma ihtiyaç duyan bölümü demektir. Özellikle Türkiye gibi dört mevsimin de yaşandığı ülkelerde her türlü atmosfer olayına maruz kalan çatıların belli dönemlerde elden geçirilmesi, sorunlu yerlerinin onarılması, yenilenmesi gereken yerlerinin yeniden yapılması zorunludur. Çatılar bakım ve onarımlarının ihmali halinde bir süre sonra ciddi sorunlar yaratmaya başlamakta ve çok daha büyük masraflara sebep olmaktadır.
Çatı tadilatı işlerinde taşıyıcı kısımla çatı örtüsü kısmının ayrı ele alınması ve projelendirilmesi gerekir. Yanlış inşa sebebiyle, özellikle taşıyıcı kısmın çatı örtüsü için zayıf kaldığı hallerde yıkılma gibi ciddi tehlikelerle de karşılaşılabilmektedir. Böyle durumda taşıyıcı kısmın yeniden ve yüke uygun şekilde inşa edilmesi en doğrusu olacaktır.
Bunun yanında çatıların inşası esnasında ısı izolasyonu her zaman göz ardı edilir. Binayı yapan firma masraftan kaçınmak için ya izolasyon yapmaz yada ucuz malzeme kullanarak bir süre sonra işe yaramaz izolasyonlar yapar. Bu yüzden ısı kayıplarının yaşanması ve su sızıntıları sıkça görülür. Özellikle ısı kayıpları sebebiyle ödenen enerji faturaları bir süre sonra çatı tadilatı için ödenecek miktarı geçmeye başlar. Yapılması gereken en doğru şey tüm bina sakinlerinin bir araya gelerek çatı tadilatı konusunda ortak bir karar almasıdır.
Ayrıca çatı örtüsünde meydana gelen yıpranmalar, baca dipleri ve su oluklarının zaman içinde deformasyonu sebebiyle çatılar binalar için sorun çıkarmaya ve yaşam kalitesini düşürmeye başlar. Diğer yandan çatılar sebebiyle evlerde görülen sorunlar insan sağlığını olumsuz etkilediği gibi evlerin değerini de düşürmektedir.
Çatı tadilatı ciddiyetle ele alınması, doğru şekilde projelendirilmesi gereken bir iştir. Detaylı ve kapsamlı bir çalışma gerektirir. Tadili gereken yerlerin gözden kaçırılması, ihmal edilmesi veya iş sahibine gereksiz masraf çıkarılması ileride çok daha ciddi sorunlara yol açar. Bizler de çatı ustasıyım diyen herkesin bu piyasada iş almaya çalışarak insanları mağdur ettiğini sıkça duymaktayız. Bu yüzden çalışma prensiplerimiz ve usullerimiz konusunda her türlü bilgiyi almak ve referanslarımızı öğrenmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Kiremit Çatı Yapımı
Kiremit çatı yapımı inşasında, öncelikle zeminin ahşap kaplama ile sağlamlaştırılması gerekmektedir. Kiremitlerin kaymaması için gereken eğim verilerek çatının iskeleti tamamlanmaktadır. Bunun yanı sıra hafif eğimli çatılarda kiremitler olukları bir diğerinin üstüne gelecek şekilde dizilirler. Genellikle dizim işine köşelerden ve tabandan başlanmaktadır.
Yanlış dizilen bir kiremit, domino etkisiyle diğer kiremitlerin de yanlış dizilmesine neden olacağından, uygulamada dikkatli olunması gerekmektedir. Ayrıca kiremitler, taşınma esnasında ya da uygulama esnasında kırılabildiğinden kiremit çatı yapımı işinde taşıma ve uygulama hassas bir şekilde yapılmalıdır. Bu yüzden herhangi bir çatı ustasıyla değil; alanında uzman kiremit çatı ustası ile çalışıyor olmak oldukça önemlidir.
Metal Kiremit Nedir?
Metal kiremit, galvanizli sac kullanılarak elektrostatik boya teknolojisi ile, üst tarafında 5 mikron astar boya, alt tarafında ise 7 mikron astar boya ve 20 mikron polyester boya ile kaplanan çatı malzemesidir. Bu boyaların üzerinde koruyu film tabakası eklenmiştir. Metal kiremit levhalar halinde üretildiği için monte sırasında zamandan ve işçilikten tasarruf sağlar.Çatı Kaplama malzemeleri lüks konutlardan ve sanayi yapılarına kadar tüm çatılarda 12 derece ile 45 derece arasında eğimle rahatlıkla açılabilir ve uzun süreli kullanımlarda bakım gerekmez.
Metal Kiremitin Özellikleri ve Kullanım Alanları
Metal kiremit hava koşullarından ve yangından etkilenmez ve sağlamdır. Çatlamaz, kırılmaz, paslanmaz. Bakım gerektirmez. Kışın kar tutmaz. Uzun ömürlü ve ekonomiktir. Hafif maddeden üretilmiş olup yapıya ek yük getirmez. Kiremit altı için ek bir tahta gerekmez. Renk çeşitleri sebebiyle her zevke hitap eder. Montajı kolay ve hızlıdır. Zamandan ve işçilikten tasarruf sağlar. Kullanım alanları; fabrikalar, apartmanlar, villalar, sağlamlığın önemsendiği tüm yapılarda güvenle kullanılabilir. Renk seçenekleriyle özellikle yapılarda estetik sağlar. Tüm iklim koşullarında kullanılabildiği için tüm çatı tiplerinde de kullanılır.
Sac Trapez Çatı Yapımı
Trapez Çatı sacı birçok farklı alanda çatı ce cephe kapatmalarında tercih edilmektedir. Montaj kolaylığı uzun ömürlü olması tercih edilme etkenlerindendir. Kapatılacak alanın taşıyacağı yük durumuna göre yapılan karkasın üstüne contalı trapez sac vidası ile montaj edilebilmektedir. Trapez çatı sacı uygulaması yapılacak çatılar eğimli olmalıdır. Eğimler çatının durumuna göre her iki yöne ya da tek tarafa da olabilir. Eğim açısı ve kiriş ara mesafelerine göre sac kalınlığı belirlenir. Ülkemizde genelde bu konu uygulayıcı ekiplerin yönlendirmesiyle belirlenmektedir. Tabii ki bu doğru bir yöntem değildir. Neticede çatısı kaplanan bu alanlar konut, depo, ahır, kümes gibi önemli yerlerdir. Kaza risklerine karşı mutlaka yük değerlerine göre tercih yapılmalıdır.
Şıngıl Çatı Yapımı
Şıngıl çatının yapımı için; İlk olarak çatı konstrüksiyonu hazırlanıyor. Hazırlanan çatı konstrüksiyonu üzerine alt yapı hazırlığı olarak OSB levha ile kaplanıyor.
OSB levha üzerine su yalıtımı sağlamak amacıyla membran, şalomu ile eritilerek kaplama yapılıyor. Hazırlanan membran üzerine şıngıl çatı örtüsü uygulanıyor.
Uygulama esnasında çatının eğimine göre galvenizli şıngıl çivisi kullanılıyor. Eğimin yüzde 30'nun altında olması durumunda çivi yerine yapıştırma sistemi tercih edilebiliyor.
Membran Çatı Kaplama
Genel manada membran çatı kaplama, işlemi hemen her noktada uygulaması yapılabilen bir çatı izolasyon işlemidir. Membran çatı kaplama, işlemi için gerekli olan sadece iki şey mevcuttur. Birincisi iyi bir şaloma ustası ve kaliteli hizmet anlayışıdır.
Sandviç Panel Çatı Yapımı
Gelişen teknoloji ile her gün hayatımız biraz daha kolaylaşmakta ve her açıdan avantaj sağlamaktadır. Aslına bakarsanız sandviç panel montaj nasıl yapılır? diye baktığımız zaman bu işin çok eskilere dayandığı ortaya çıkmaktadır. Yüzyıllar önce uçak yapımında kullanılan sandviç panel şimdilerde çatılar için yapılmaktadır. Bu panel sayesinde çatılar daha sağlam olmakta ve bu sayede daha uzun süre kullanımı mümkün olmaktadır.
Dış mekanlar için kullanılan malzemeler her daim iki kat daha dayanıklı ürünler olması gerekiyor. Bunun sebebi yazın sıcağına, kışın soğuğu ve yağışına dayanıklı olması gerektiğindendir. Bu alanda çatı kaplamalar için son dönemin en çok tercih edilen ürünlerinden biri olan sandviç panel oldukça kaliteli bir ürün olmaktadır.
Çatı Eksiz Mono Oluk Sistemi
Eksiz yağmur taşıma sistemi; benzersiz estetik görünümü, detaylardaki titiz tasarımı ve teknik üstünlüklerinin yanı sıra, sunmuş olduğu zengin renk ve model seçenekleriyle de kullanıcılarına fark yaratan değerler kazandırıyor. Sistemimiz UV ışınlarına, kimyasal, mekanik ve ısıl şoklara karşı göstermiş olduğu yüksek dayanım sayesinde, zorlu iklim koşullarında güvenle kullanabileceğiniz ideal online kasino bir çözüm sunuyor.
Eksiz yağmur oluğunu, ister güçlü görünümlü klasik kelepçeyle, ister dışarıdan görünmeyen gizli kelepçeyle uygulayarak; farklı estetik seçimlere sahip olabilirsiniz. Bunun yanında eksiz yağmur oluk sistemi için 70mm veya 100mm lik iniş boruları kullanılabilir.
Adres
Yavuz Selim Mahallesi 10. Cadde E blok No 18
İletişime Geçin
Linkler
Hakkımızda
Hizmetlerimiz
Galeri
Refaranslarımız
İletişim
Hakkımızda
Temelleri 1999 yılında atılan Serttaş Group 20 yılı aşan yolculuğunda, gelişmenin, değişimin ve kolektif paylaşım ruhundan ödün vermeden devam etmiştir.
Serttaş Group Her hakkı saklıdır.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.